Setmanari d'informació local - 138 anys

Company al conclave del PP a Sevilla: «A les Balears hi ha un risc evident d'expansió del virus del nacionalisme»

19767
Company durant la seva intervenció en el conclave del PP a Sevilla. | @CompanyBiel

El president del Partit Popular (PP) de les Illes Balears, Biel Company, ha advertit del «risc evident d'expansió del virus nacionalista» a les illes per la proximitat amb Catalunya, però sobretot «per la postura del PSOE a Balears, cada vegada més identificat amb postulats radicals i independentistes». Per això, ha assenyalat que «el partit polític que transiti pel carrer de l'extremisme arribarà a la plaça de la residualitat» i ha reiterat el compromís del PP balear amb la unitat d''Espanya' i la seva vocació de «partit majoritari a les illes». «El que és bo per a Espanya és bo per a les Balears i si a les Balears li va bé, també li anirà bé a Espanya», ha apuntat.

Durant la seva intervenció en la Convenció Nacional del PP a Sevilla, Company ha destacat el «paper fonamental» que ha jugat el PP balear en el desenvolupament i autogovern de les Illes Balears durant la democràcia i també s'ha referit als reptes de futur, entre els quals ha destacat el model territorial i de projecte comú d'Espanya; el model educatiu; el finançament autonòmic; la millora de l'administració i la lluita contra el canvi climàtic.

Company ha incidit en el «perill dels nacionalismes i populismes», així com en el «desarrelament respecte del projecte nacional» que es fomenta des d'algunes formacions polítiques, per això ha assenyalat que «hem de revertir les coses a l'estat en el qual la gent se senti part d'un projecte nacional i això s'ha d'aconseguir per convenciment i no per obligació». Per això, ha destacat que «l'Educació ha de jugar un paper fonamental». També s'ha referit a la solució del finançament autonòmic com un altre dels «reptes de futur» i, en aquest sentit, ha reivindicat també que es compensi el fet insular de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.