Setmanari d'informació local - 138 anys

Noguera: «És històric demolir Son Banya, només ha suposat mort i tristesa»

El batle ha insistit que «la ciutat ha de gestionar l'èxit i no morir d'èxit»

19803

El batle de Palma Antoni Noguera, ha declarat aquest dilluns en relació a Son Banya que és «històric demolir un poblat que només ha suposat tristesa i mort a les Balears» i ha destacat el treball «intel·ligent i responsable» de Cort en intentar donar una «segona oportunitat per a les famílies».

Així ho ha expressat en declaracions a la premsa Noguera, qui ha insistit en el treball «rigorós i professional» de l'Ajuntament de Palma i d'altres institucions, i ha assegurat que així es complirà amb l'objectiu «d'acabar amb el supermercat de la droga». En aquesta línia, el batle també ha ressaltat que amb aquesta demolició «la població infantil no estarà en risc d'exclusió i podrà, així, optar una vida normal».

Noguera ha destacat que de les 16 famílies que han complert amb els requisits per rebre ajudes, 12 ja han estat reallotjades i que encara s'estan cercant habitatges per a les quatre restants. No obstant això, Noguera ha assegurat que el tema està «molt controlat».

D'altra banda, des de Cort han recordat que als ciutadans de Palma el manteniment de Son Banya «costava 700.000 euros en concepte d'aigua i electricitat». Pel que es tracta d'un «tema social i de prevenció per acabar amb un poblat que no té sentit», ha conclòs.

Cal recordar que al gener d'enguany, el conjunt de formacions polítiques representades en el Ple de l'Ajuntament de Palma va signar un acord polític per dur a terme el Programa de desmantellament del poblat de Son Banya, amb el qual estan destinats uns 5,4 milions d'euros, distribuïts en set anys, per reallotjar a les famílies vulnerables. Actualment, habiten en el poblat entre 450 i 600 persones, agrupades en unes 100 famílies.

'Symphony of the Seas' 
D'altra banda, el batle ha insistit que «la ciutat ha de gestionar l'èxit i no morir d'èxit», en resposta a una pregunta sobre l'arribada a Palma del creuer més gran del món, el 'Symphony of the Seas'.

En aquest sentit, ha assenyalat que l'Ajuntament està mantenint «xerrades» amb l'Autoritat Portuària de les Balears (APB) i ha assegurat que «coneixen la postura» de l'Ajuntament. «Volem que el turista tengui una bona experiència, i això passa per l'equilibri i el sostre turístic», ha conclòs Noguera.

Cal recordar que el creuer, que té una capacitat per 6.360 passatgers i compta amb 362 metres d'eslora, estarà des d'abril i fins a l'arribada de la tardor realitzant creuers de set nits pel Mediterrani sortint de Barcelona com a port base i fent escala a Palma, Provença (França) i Florència, Pisa, Roma i Nàpols (Itàlia).

Per la seva banda, la portaveu del GOB, Margalida Ramis, va lamentar aquest diumenge durant una protesta que «no es tenguin en compte els impactes mediambientals i de massificació i saturació que implica per a la ciutat el fet de tenir entre cinc i sis creuers diaris» va assenyalar que «es tracta d'una contaminació que no es veu però que acaba afectant la qualitat de l'aire».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.