Setmanari d'informació local - 138 anys

Noguera: «La República ha de dur a Palma el reconeixement al dret a decidir com a poble»

19849

El batle de Palma Antoni Noguera, durant un acte de MÉS per Palma, ha advocat per una ciutat de Palma amb «valors republicans» i ha reivindicat la República «com a projecte de present i de futur».

Segons ha recollit la formació aquest dimarts, Noguera ha sostengut que la República ha de dur a Palma «a la plena igualtat social, a l'aprofundiment de les llibertats democràtiques i al reconeixement del dret a decidir com a poble i com a ciutadans d'aquest país».

MÉS per Palma ha celebrat la taula rodona 'República, passat i futur' per fer un balanç del que va suposar la II República espanyola per a la societat de les Balears, una trobada que ha comptat amb la participació del batle de Palma i del professor de Filosofia Moral de la UIB, Bernat Riutort, entre altres i de Magadalena Nebot, testimoni de la repressió.

Durant el seu discurs, Noguera ha destacat els projectes que es duran a terme el 2018 i 2019 com el primer bosc urbà de Palma en l'antic Canòdrom o la rehabilitació de l'antiga fàbrica Can Ribes. Per la seva banda, la portaveu de MÉS per Palma, Neus Truyol, ha destacat alguns dels valors de la II República com «la igualtat legal i el dret de vot de les dones, la representació real als treballadors, així com l'aposta per una educació pública laica».

El professor Riutort ha reflexionat sobre el que significa la República avui dia i de quina manera es poden aplicar els seus valors «per aconseguir una societat millor, més justa i igualitària», mentre que Nebot ha donat a conèixer la seva experiència com a exiliada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.