Setmanari d'informació local - 138 anys

El ple del Consell demana l'adhesió a la plataforma 'Per un bon finançament'

19917

El ple del Consell ha aprovat aquest dijous una moció per la qual demana l'adhesió de la institució insular a la Plataforma 'Per un bon finançament' i la col·laboració amb les seves campanyes.

Es tracta d'una moció presentada pel PSIB, MÉS, Podem i el PI i ha estat aprovada amb els vots en contra del PP, segons ha informat el PSIB. L'objectiu és que «la ciutadania de Mallorca conegui el problema del mal finançament» i sàpiga el que està en joc «com a societat», en paraules del conseller del PSIB, Javier de Juan.

De Juan ha recordat que les Balears «està a la cua en inversió estatal» i «és la segona comunitat a aportar i la novena a rebre recursos», la qual cosa «provoca gran part d'un deute històric que arriba al voltant dels 9.000 milions d'euros».

Per això, a criteri del PSIB  és necessari un nou sistema de finançament «que sigui estable, que garanteixi l'autonomia financera i que quedi blindat constitucionalment». No obstant això, encara no ha arribat perquè «la reivindicació del bon finançament ha trobat el principal obstacle en la falta de voluntat del Govern de Rajoy, que fins ara només ha retardat el procés per emprendre aquesta reforma partint d'excuses».

«El finançament no ha estat prioritat per al PP, perquè ha optat per la recentralització des del punt de vista competencial i econòmic i usar el sistema de finançament per aconseguir els seus objectius, jugant amb els drets i serveis que rep la ciutadania», ha denunciat De Juan.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.