Setmanari d'informació local - 138 anys

Red Eléctrica restaurarà dues hectàrees de posidònia a Pollença

19925

Red Eléctrica d'Espanya, el Govern espanyol i l'Imedea han iniciat, a la zona de la Punta l'Avançada, a la badia de Pollença, la plantació de fragments de 'Posidònia oceànica' per a la restauració de dues hectàrees d'una antiga pradera de l'espècie, que es troba degradada.

El projecte, denominat 'El Bosc Marí de Red Eléctrica', es desenvolupa en col·laboració amb el Govern espanyol, d'acord al conveni signat el passat mes d'octubre. La companyia aporta 500.000 euros per al seu desenvolupament mentre que l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats, Imedea (UIB-CSIC) és el responsable científic de la seva execució.

La iniciativa compta amb la col·laboració del Ministeri espanyol de Defensa, que ha posat a la disposició del projecte parteix de les instal·lacions de l'aeròdrom militar del Port de Pollença.

En la primera fase, un equip de submarinistes duu a terme el plantat amb fragments de planta adulta de posidònia recollits de manera no invasiva en el fons de la mateixa badia de Pollença i emmagatzemats i preparats en tancs submergits en el mar en les instal·lacions de l'aeròdrom militar. Els fragments es planten en quadrants que es marquen per permetre la seva identificació, el seu seguiment i la seva anàlisi posterior.

Conclosa aquesta etapa, s'iniciarà una recollida de llavors de fruits madurs de posidònia al llarg de la primavera, època en què aquestes es dispersen de forma natural, per procedir a nous cultius i posterior plantació. El projecte té una durada de quatre anys i contempla la recol·lecció, cultiu i plantació d'un total de 12.800 fragments en dues hectàrees de fons marí de la zona.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.