Setmanari d'informació local - 138 anys

Mielgo: «Entre dos candidats a entrar a la Simfònica amb la mateixa nota, entrarà el que sàpiga català»

19927

El director titular de l'Orquestra Simfònica de les Balears, Pablo Mielgo, ha dit aquest dijous que entre dos músics candidats a incorporar-se al grup que obtenguin la mateixa nota en les proves de selecció, accedirà el que sàpiga català.

En una entrevista a Cope, el músic ha parlat de la notícia que publicava aquest dimecres 'El Mundo' en la qual informaven que presumptament el Govern ha convocat les bases per crear una borsa de treball temporal en l'Orquestra Simfònica en les quals s'exigeix als candidats un nivell de català B2.

Mielgo ha explicat que «no és exactament així», sinó que el primer que es valorarà serà «l'excel·lència artística» i ha aclarit que «tothom es pot presentar amb independència geogràfica».

El director titular ha assenyalat que de cara a la llista final, «si dos trompetistes tenen un 7, es posarà primer en la llista a aquell que pugui tenir entre una altra sèrie de mèrits, el català», encara que ha indicat que les proves se solen fer «a cegues» i el tribunal encarregat de seleccionar no sap si qui es presenta és «alemany, xinès o menorquí».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.