Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB exigeix al Consell que aturi tots els tràmits de noves carreteres

19963

El GOB ha exigit aquest divendres la retirada dels nous projectes viaris del Consell de Mallorca. «Un Consell liderat per una formació que s'autodenomina ecologista no pot donar continuïtat als projectes viaris d'una planificació desenvolupista i obsoleta», han explicat.

«Malgrat els acords de governabilitat signats per PSOE, PODEM i MÉS al Consell de Mallorca, la política de Carreteres d'aquesta legislatura ha vengut marcada per la continuïtat dels projectes viaris del Pla de carreteres, hereu de la planificació de projectes viaris expansionistes de l'època PP-UM».

A més, han denunciat que malgrat que els Acords de Governabilitat són prou explícits, «la realitat després de quasi tres anys de legislatura és que s'han continuat executant els projectes de carreteres de l'anterior Pla de Carreteres, i que en absolut s'han abordat els canvis en els plantejaments de noves infraestructures des de la perspectiva de la mobilitat integral».

En aquest sentit, han apuntat que el Departament de Carreteres, liderat per la socialista Mercedes Garrido, «s'ha caracteritzat per l'executivitat, però no dels compromisos acordats, sinó dels projectes ja prevists a un Pla de Carreteres que ni tan sols s'ha revisat, incomplint l'esperit del canvi de paradigma que es desprenia dels acords signats pels tres partits que governen al Consell de Mallorca: autopista Llucmajor-Campos, nou accés de Lloseta, accessos Coll d'en Rabassa-2n cinturó (trams I, II i V), ronda de s'Alqueria Blanca, ronda d'Algaida, etc. són al final, les actuacions que marcaran aquesta legislatura, i per tant la continuïtat de la imposició de les grans infraestructures viàries».

Hipotecant la institució

Per altra banda, en el context actual en que el Govern espanyol només pressuposta 15 milions al Conveni de Carreteres de les Balears, el GOB ha remarcat que no podem permetre «que el Consell segueixi hipotecant els recursos econòmics de la institució assumint amb pressupost propi els costos d'aquestes inversions». 

I han sentenciat: «Des d'El Pi reclamen al President Ensenyat valentia per continuar destrossant. Pel GOB la valentia que ha de demostrar el President Ensenyat és la de fer una altra política, una política que sigui realment rupturista amb les polítiques habituals en matèria de carreteres». 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.