Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears aporten sis produccions audiovisuals a la fira del cinema de Màlaga

20015

Les Balears duen un total de sis produccions audiovisuals ('Woody & Woody', 'Suïcidi', 'Formentera Lady', 'Els crims del dia de tots els Santos', 'Kyoko' i 'Hoissuru') al Festival de Cinema de Màlaga, que enguany celebra el seu vintè primera edició fins a aquest diumenge.

Segons han informat des de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, les Balears no havien comptat mai amb tanta presència al mercat, festival i seccions paral·leles d'aquest festival, que és «tot un referent» com a plataforma de llançament.

'Formentera Lady' és l'òpera primera de Pau Durà com a director de llargmetratge de ficció. És una comèdia dramàtica que relata la història d'un vell músic 'hippie' en la Pitiüsa menor que es veu alterada amb l'arribada del seu nét de deu anys.

Per la seva banda, el documental dramatitzat 'Suïcidi' de Juan Andrés Mateos ja s'ha projectat dins del Cicle 'Raons per viure' organitzat per MaF (Màlaga de Festival) i l'Associació Justalegría en el marc de la conferència 'El suïcidi en els mitjans i en la literatura'. Les passades van ser el dimecres 11 i dijous 12 d'abril.

'Woody &Woody', el curtmetratge d'animació que recentment ha guanyat el premi Goya 2018 en la seva categoria, és una altra de les produccions balears que formen part de l'edició del Festival de Cinema de Màlaga. Està dirigida per Jaume Carrió i escrita per Laura Gost.

La pel·lícula 'Els crims del dia de tots els sants' dirigida per Hector Escandell i Vicente Torres i produïda per l'empresa audiovisual eivissenca Pauxa S.C. es projectarà en la secció 'Spanish Screenings', el dimecres 18 d'abril al Cinema Yelmo Vialia Màlaga. Pel seu costat, 'Hoissuru' ha rebut el premi a millor curtmetratge a Sitges 2017 Noves Visions i el premi al millor curtmetratge de la Secció Oficial Internacional del Lucca Film Festival.

La cinta del barceloní Armand Rovira, que ha fet gran part de la seva carrera a Mallorca, competeix a la Secció Oficial de Curtmetratge de Ficció del Festival de Màlaga. Hiroko és una jove japonesa que sofreix un dolor constant en el cap causat per una freqüència sonora. Està protagonitzada per Almar G. Sato i Agnès Llobet fa un dels altres papers de la cinta. Les projeccions són el divendres 13 al Cinema Albéniz i el dilluns 16 en Maria Victoria Atienza.

El documental 'Kyoko' competeix a la secció Oficial de Curtmetratges documentals de Màlaga. Tracta un succés extraordinari a Mallorca el 23 d'abril de 1971, la detenció de John Lennon i Yoko Ono després del segrest de Kyoko, la filla de Yoko Ono, que vivia amb el seu primer marit Anthony Cox a Manacor. És una obra de Marcos Cabotá i Joan Bover, de la productora Far Visuals amb IB3, que compta amb el repartiment de Miguel Soler, Almar G. Sato, Joan Torrelló, Miquel Bunyola, entre altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.