Setmanari d'informació local - 138 anys

Obert el període de sol·licitud de plaça a les escoletes municipals

20031

El termini de sol·licitud de plaça per al curs 2018/19 a les dotze escoles d’infants del Patronat Municipal d’Escoles d’Infants (PMEI) de l’Ajuntament de Palma està ja obert fins al dia 27 d’abril. Les famílies interessades poden presentar les seves sol·licituds a les oficines del Patronat (plaça Nova de la Ferreria núm. 2, Palma) o a qualsevol de les escoles d’’infants:  Son Roca, S’Arenal, Santa Catalina, Ciutat Antiga, Santa Creu, Maria Mut i Mandilego, Can Alonso,  Son Fuster Nou, Son Ferriol, Verge de la Salut, Son Espanyolet i Es Molinar.

El calendari preveu la publicació de las llistes provisionals i període de reclamacions del 14 al 18 de maig de 2018 (ambdós inclosos). La publicació de llistes definitives i formalització de matrícula serà de l’11 al 22 de juny de 2018 (ambdós inclosos). Tota la informació apareix publicada a la web Palmaeduca.cat

El Patronat ofereix un total de 1088 places, de les quals 112 places són per a infants nascuts l’any 2018, és a dir, noves incorporacions a l’aula 0-1 anys.  Per als infants nascuts el 2017 i 2016, hi haurà disponibles les places que quedin buides després d’haver fet la promoció dels infants que durant el curs ja han assistit a una escoleta municipal.

A les aules de 0-1 anys la ràtio és de 7 alumnes per aula, d’1 a 2 anys són 12 alumnes per aula, i de 2 a 3 anys són 18 alumnes per aula. Hi ha places per a infants amb necessitats específiques de suport educatiu o per sol·licituds de quota reduïda. 

Per poder visitar les escoles d’infants, les persones interessades s’han de posar en contacte amb la directora del centre, que els indicarà dia i hora de visita.

Actuacions de millora a les escoletes municipals

Durant el darrer any, el Patronat Municipal d’Escoles d’Infants ha realitzat més de 20 actuacions de millora als centres. La tinent de batlia d’Educació i Esports, Susanna Moll, ha assegurat que «dins les nostres possibilitats de pressupost, ens esforçam per renovar els espais i materials dels centres, en un procés de millora contínua». Per una part, s’ha dut a terme l’adquisició i substitució de mobiliari i material didàctic que estava en mal estat, previ inventari. A l’escoleta d’infants de Son Roca s’han reparat les cobertes, s’han rehabilitat els bancs i taules de fusta del pati, s’ha renovat el enrajolat del bany de la sala de psicomotricitat, i s’ha instal·lat una pèrgola a l’entrada de l’escola per poder deixar el cotxes dels infants. S’ha actuat també amb  mesures de millora les baixants d’aigua de Son Espanyolet i s’ha millorat l’accessibilitat a Maria Mut i Mandilego. A Santa Catalina s’ha rehabilitat l’estructura de fusta de la casa de joc, entre d’altres.

A l’escola de Ciutat Antiga s’han retirat i substituït els acumuladors d’aigua, s’ha enrajolat la sala de màquines i s’ha treballat en el sistema de canonades, a més d’instal·lar mesures de fusta de seguretat al pati, i adequar l’espai i instal·lació de barres per guardar els cotxets dels infants.

A tots els centres s’ha dotat el personal de serveis de la roba i paraments necessaris per desenvolupar la seva feina d’acord a la normativa de PRL (guants de seguretat, sabates de seguretat, eines de cuina,….), i s’ha contractat un estudi per realitzar un projecte de pati per a totes les escoles del PMEI, entre d’altres actuacions de millora.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.