Setmanari d'informació local - 138 anys

Salut «finalitza» el procediment perquè persones transsexuals puguin ser operades

20101

El Servei de Salut (IbSalut) ha explicat que està «finalitzant» el procediment perquè les persones transsexuals siguin operades per reassignar el sexe «al més aviat possible».

Segons ha detallat la Conselleria de Salut, fa quatre mesos que es va iniciar un procediment negociat perquè aquestes persones, que estan en la llista d'espera per sotmetre's a una operació de reassignació de sexe, puguin ser intervingudes.

Actualment, el Servei de Salut està tancant un conveni marc, que es presentarà durant la setmana vinent, en el qual s'inclourà aquest tipus d'intervenció. De moment, l'única manera de poder accedir des de la sanitat pública a una cirurgia de reassignació de sexe era a través del Centre, Servei, Unitat de Referència (CSUR) de Màlaga.

Les dones transsexuals havien d'esperar entre set i vuit anys de llista d'espera per poder sotmetre's a aquesta intervenció posat que el CSUR de Màlaga atén a peticions de la majoria de comunitats. Per reduir aquesta espera, la Conselleria de Salut fa quatre mesos es troba «immersa» en un procediment per poder iniciar aquests actes quirúrgics amb major celeritat.

Des del Govern ho han qualificat com «un pas més en l'aposta ferma» per garantir els drets del col·lectiu LGTBI i han recordat que el març de 2017 ja es va donar la possibilitat a les persones transsexuals de canviar el nom que figura en la targeta sanitària a fi que la identificació sanitària estigués d'acord amb la identitat de gènere.

Avui dia, hi ha 52 persones que han decidit efectuar aquest canvi. A més, al gener es va crear la Unitat d'Identitat de Gènere (UDIG), a l'Hospital Universitari Son Espases, amb l'objectiu d'orientar, assessorar i informar a les persones transsexuals que sol·licitin aquest servei.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.