Setmanari d'informació local - 138 anys

Emaya inicia la segona fase del nou pla de neteja a 46 barris de l'extraradi de Palma

20109

L'empresa municipal de neteges i aigua (Emaya) ha iniciat la segona fase del nou pla de neteja en les 46 barriades situades a l'extraradi de Palma, passada la Via Cintura. Segons ha explicat l'Ajuntament de Palma, les àrees més denses i d'ús intens, com el Rafal, el Vivero, Son Rapinya i Son Roca, tendran una neteja diària i s'aplicarà aigua mensualment a tota la zona.

A la resta de zones de tota aquest extensa àrea del municipi, que inclou fins i tot les barriades i zones de caràcter rural, l'escombratge es realitzarà en dies alterns i l'aplicació d'aigua serà també mensual. Igualment, en el cas de l'Arenal es posarà en marxa pròximament una planificació específica per a la temporada alta.

Entre altres actuacions, es realitzarà un escombratge mecànic o manual en tots els carrers, neteja amb aigua programada cada mes en tots els carrers, hi haurà equips específics per la retirada d'herbes i hi haurà especial atenció a la neteja de les zones de contenidors i servei de recollida de residus abandonats fora dels contenidors.

Per dur a terme aquesta tasca de neteja a aquesta zona de la ciutat, EMAYA compta amb 16 granaderes i quatre vehicles polivalents, que se sumen a les 16 granaderes i cinc vehicles que donen servei a l'àrea de la primera fase. En aquesta zona es destinaran també cinc dels deu vehicles polivalents.

Igualment, el nou pla ha incorporat i tota la ciutat 20 nous vehicles auxiliars de recollida de residus, que acompanyaran els camions de buidatge de contenidors, per recollir els residus que desborden els contenidors. Durant les pròximes setmanes s'incorporaran sis camions cisterna i 11 furgonetes amb equip d'aigua a pressió.

La inversió total en nova maquinària i vehicles de neteja és de 5 milions d'euros i el total de recursos humans dedicats a la neteja d'aquesta zona és de 130 persones.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.