Setmanari d'informació local - 138 anys

Paralitzen a Magaluf una ruta de 'pub crawling' en què participaven 90 turistes britànics

20117

Els agents de la Policia Local de Calvià han paralitzat aquesta setmana una ruta de 'pub crawling' que es realitzava en dos locals de Magaluf i en la qual hi participaven 90 turistes britànics.

A més, ni els guies ni els locals comptaven amb les autoritzacions corresponents, segons ha informat l'Ajuntament de Calvià en un comunicat.

La Policia Local ha pogut recaptar publicitat que incitava al consum d'alcohol gratis, a part d'anunciar altres esdeveniments com samarretes mullades. De fet, la samarreta que portaven posada els 'pub crawlers' anunciava barra lliure, toro mecànic, pluja de xampany, regals i jocs de beguda. Cal recordar que, segons indica l'ordenança municipal de 'pub crawling', els promotors de l'activitat seran els responsables de les possibles sancions així com els locals que acullen l'activitat.

Així, un dels locals d'oci ha estat denunciat amb falta molt greu per exercir una activitat sense la preceptiva llicència municipal, el que suposa una multa de fins a 3.000 euros. Un altre dels establiments ha comès una infracció greu per incompliment de les condicions de la llicència, que pot suposar una sanció de fins a 1.500 euros.

D'altra banda, cap dels guies del grup exhibien l'acreditació pertinent, per la qual cosa se'ls ha interposat una falta lleu que pot ser sancionada amb fins a 750 euros per persona.

Segons la normativa municipal, les rutes de 'pub crawling' només es poden dur a terme entre les 20.00 i les 24.00 hores. La llicència d'activitat, la proposta publicitària, i les rutes han d'estar en coneixement del consistori com a mínim amb una setmana d'antelació. A més, el nombre màxim de participants és de 20 persones majors d'edat que portin una samarreta que els identifiqui com a membres del grup. També està prohibit anunciar res que inciti al consum d'alcohol, a la pràctica de jocs sexuals, o activitat que pugui alterar el descans dels veïns i l'ordre públic.

Finalment, els locals receptors d'aquest tipus d'excursió han de comptar amb un pla de mitigació de riscos i tenir especial control sobre l'aforament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.