Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Mallorca «celebra» el penediment d’ETA

20175

MÉS per Mallorca considera que reconèixer «el dolor innecessari causat és una passa imprescindible en la reconciliació social i política d’Euskal Herria». A més, reclamen una resposta del Govern espanyol, «com acabar amb les excepcionalitats per als presos o la persecució de l’independentisme democràtic i pacífic».

La formació ha recordat que el penúltim atemptat d'ETA amb víctimes mortals fou precisament a Palmanova, amb l’assassinat dels guàrdies civils Carlos Saenz de Tejada i Diego Salvá.

El coportaveu de la formació, Guillem Balboa, ha mostrat la seva alegria per aquest comunicat que suposa «una gran passa per a tancar un conflicte armat que ha deixat tantes víctimes i tant de dolor en el si de tota la societat basca, així com a la resta dels estats espanyol i francès».

La també portaveu de MÉS per Mallorca, Bel Busquets, ha demanat al Govern de l’Estat que acabi amb l’excepcionalitat que suposa la dispersió dels presos d’ETA, denunciada per les associacions de drets humans. «Consolidar el procés de pau i superar el conflicte ha de ser un objectiu de totes les parts», ha conclòs Busquets.

La formació ecosobiranista ha acabat reclamant que amb «la desaparició definitiva de la violència d’ETA s’obri un procés de diàleg democràtic perquè Euskal Herria pugui exercir el seu dret a l’autodeterminació, així com la resta de nacions de l’Estat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.