Setmanari d'informació local - 138 anys

Les subvencions del Consell per promoure la igualtat ja es poden sol·licitar

20251

La direcció Insular d'Igualtat del Consell de Mallorca ha obert la convocatòria de subvencions de 2018 per promoure la igualtat i el termini per presentar sol·licituds acaba el proper 7 de maig. Segons ha informat el Consell de Mallorca en una nota de premsa, aquestes ajudes estan dirigides a ajuntaments, mancomunitats i associacions i es destinaran a finançar projectes que promoguin la igualtat d'oportunitats a tota Mallorca.

La intenció d'aquestes ajudes és aconseguir a molt curt termini un mapa de Mallorca en el qual tots els municipis tenguin un pla d'igualtat, «un instrument bàsic per gestionar les polítiques de gènere en l'àmbit municipal», segons el Consell.

Per sol·licitar les ajudes, l'ajuntament ha d'haver-se adherit a l'Estratègia Local i al Pacte Ciutadà per una Mallorca lliure de violències masclistes, impulsats pel Consell, abans del 31 de juliol de 2018. Cada ajuntament només pot presentar un projecte de pla d’igualtat. A més, aquests projectes de pla d'igualtat han de fer-se íntegrament entre l'1 de novembre de 2017 i el 15 de juliol de 2018.

Igualment, les ajudes persegueixen facilitar que les entitats representatives de la ciutadania, com associacions i agrupacions informals privades, «puguin complir la seva funció dinamitzadora i tenir millors condicions per impulsar els projectes igualitaris». En concret, cerca potenciar que les entitats de dones i col·lectius LGTBI participin i promoguin la igualtat de gènere amb projectes o activitats.

Els projectes o activitats d'associacions que se subvencionen poden consistir en cursos, tallers, conferències, taules rodones, actes d'homenatge, cinema fòrum, representacions teatrals, exposicions, muntatges artístics, esdeveniments de sensibilització, actes commemoratius, edició de llibres i altres publicacions, actes de foment de la salut, la creació i l'esport, o elaboració d'estudis i similars.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.