Setmanari d'informació local - 138 anys

Emaya retira gairebé 3.000 tones d'enderrocs durant el 2017

20253

Emaya va retirar el passat any al voltant de 3.000 tones de residus d'obra i voluminosos de solars, camins i vials públics, unes actuacions el cost de les quals va ascendir a 172.365 euros, entre neteja, transport i tractament de residus. Segons ha informat l'empresa pública, va netejar els abocaments de residus acumulats en sis solars municipals, un de privat, tres camins públics i diversos punts de la via pública, retirant unes 3.000 tones d’enderrocs i altres materials.

Aquestes actuacions es realitzen en el marc de les accions de neteja de solars i vies públiques que executa Emaya seguint indicacions municipals, i que compta amb la col·laboració de Tirme i MAC Insular. Precisament a les plantes d'aquestes empreses es destinen els residus recollits.

Algunes de les neteges més importants de 2017 s'han realitzat a les voreres de tres camins públics, el del PalmerPassatemps i Son Reus, on s'acumulaven enderrocs i altres residus de construcció, així com residus voluminosos. En el camí del Palmer es van retirar 143 tones; 112 en el camí de Passatemps; i 13 en el de Son Reus. El cost d'aquestes tres neteges va ser de 20.113 euros.

A més d'aquests camins, es van netejar sis solars municipals a les barriades de Son FortesaCas Capiscol, s’Indioteria i Rafal Nou, d'on es van retirar 137 tones de residus, amb un cost operatiu i de gestió dels materials de 10.271 euros. Així mateix, es va realitzar una neteja subsidiària d'un solar privat al barri de la plaça de Toros i el cost d'aquesta neteja (7.934 €) es va facturar al seu propietari.

L'actuació més destacada i de major envergadura de 2017 ha estat la neteja des Carnatge, un projecte inclòs als pressupostos participatius de l'Ajuntament. D'aquest espai natural es van retirar un total de 1.852 tones de residus, amb un cost de neteja i de tractament de 141.981 euros.

A més, Emaya ha recordat que realitza una tasca continuada de retirada d'abocaments d'enderroc i residus voluminosos de la via pública. Entre gener i desembre de 2017 es van retirar més de 700 tones de residus de desenes de petits abocaments. El 2016, al llarg de tot l'any, aquesta quantitat havia arribat a les 1.500 tones d'enderroc retirat de la via pública. «Aquesta disminució és una bona notícia i un símptoma que l'important increment de l'ús del parc verd per portar residus de construcció suposa una disminució a la meitat de les quantitats de residus deixats al carrer», sosté Emaya. D'acord amb el conveni signat al desembre de 2013 entre EmayaTirme i Mac Insular, els residus recollits en aquests punts es traslladen a les instal·lacions de Mac Insular per al seu triatge i tractament adequat.

Aquestes entitats recorden que l'abocament d'aquests de residus és una infracció greu que se sanciona amb multes a partir de 750 euros. Les empreses han de lliurar els residus de construcció a la planta de Mac Insular i els particulars poden portar els residus voluminosos i restes de petites obres domèstiques als Parcs Verds, gratuïts i oberts cada dia de 08:00h a 20:00h.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.