Setmanari d'informació local - 138 anys

Urbanisme dóna el vistiplau a la proposta de zonificació turística del lloguer a Palma

20293

La Gerència d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimarts la proposta de zonificació que prohibeix el lloguer turístic en habitatges plurifamiliars de tota la ciutat. Segons ha explicat l'Ajuntament,  l'objectiu de la proposta, que considera Palma com a zona única, és prioritzar l'accés a l'habitatge dels residents i treballadors a la ciutat.

Quant als unifamiliars no podran llogar-se aquells que es trobin en sòl rústic protegit, a la zona d'influència aeroportuària i en aquells habitatges amb usos diferents del residencial i al turístic. La iniciativa es traslladarà al proper ple per a la seva aprovació inicial.

Des de Cort han exposat que les denúncies per molèsties ocasionades per turistes que s'allotgen en habitatges s'han incrementat, passant de 42 el 2014 a 192 el 2017El punt de partida de la proposta, han sostengut, neix amb la proposició impulsada per la Federació d'Associacions de Veïnats aprovada pel ple el 27 de juliol de 2017. Aquesta proposició necessitava l'aval tècnic i jurídic necessari per convertir-se en proposta urbanística.

De l'anàlisi i l'estudi, s'ha conclòs que l'oferta de pisos de lloguer turístic no reglats va augmentar entre 2015 i 2016 un 50 per cent, arribant prop de les 20.000 comercialitzades. Així mateix, el 48 per cent dels lloguers vacacionals s'ofereixen en períodes d'entre 7 i 9 mesos i, per tant, «no obren cap possibilitat de lloguer residencial».

D'altra banda, la Gerència també ha concedit permís d'instal·lació i obres a activitats permanents majors al projecte de reforma i ampliació de l'hospital de la Creu Roja, la reforma d'un hangar de l'aeroport i el projecte del nou Can Joan de s'Aigo.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.