Setmanari d'informació local - 138 anys

Amenacen amb denúncies l’Ajuntament de Castelló per la retirada d’una creu franquista

20319

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Castelló es troba davant la possibilitat de veure’s querellat judicialment. Aquesta vegada, contra l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco per prevaricació. Els integrants de la Plataforma en defensa de la Creu del Ribalta (una creu franquista que es troba al Parc Ribalta) han amenaçat així  l’Ajuntament si l’equip de govern aprova el projecte per a modificar la zona del parc on es troba la Creu, amb ànim de retirar aquest símbol del seu emplaçament actual.

El president de la plataforma, Javier Torres, ha lamentat que «l’alcaldessa, Amparo Marco, no escolti la nostra petició, sense tenir en compte les més de 17.000 signatures que vam presentar a l'Ajuntament en defensa d'aquest símbol religiós». D'altra banda, ha manifestat que «l’elaboració del projecte de substitució de la creu per zones verdes és una forma d'ocultar la seua cristianofòbia». A més, ha criticat que la primera edil «està crispant la ciutadania deixant-se portar per la política bel·ligerant dels seus socis de govern». Unes afirmacions que no comparteix el consistori castellonenc, des d'on en el seu moment van dir que «la creu de Ribalta no és un símbol religiós, però sí ho és de la repressió franquista» en paraules de l'edil responsable de l'àrea de Cultura de l'ajuntament, Verònica Ruiz.

El consistori ha reservat pressupost enguany per a retirar la Creu dels Caiguts del parc Ribalta i impulsar un projecte arbori en el seu entorn, però de moment segueix sense concretar una data per a dur a terme aquesta actuació. Per això, considera que la creu no té cap rellevància artística ni històrica que justifiqui la seva permanència en el parc, per aquest motiu opten per voler retirar-la.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.