Setmanari d'informació local - 138 anys

Un total de 28 municipis acolliran un cicle de conferències de la Universitat Oberta per Majors

20343

Un total de 28 municipis de Mallorca participaran en un cicle de conferències de la Universitat Oberta per Majors (UOM) de la Universitat de les Illes Balears (UIB), una programació que s'ha posat en marxa sota el lema 'Aprendre no té edat'.

Així mateix, la UOM oferirà durant els mesos de maig i juny un total de 140 conferències que tractaran temes de salut, història i patrimoni, economia i estalvi, medi ambient i alimentació, segons ha informat el Consell. Les temàtiques s'han triat amb el treball conjunt de la Universitat i els municipis participants per contemplar les inquietuds i demandes de la població major de la zona.

En concret, les conferències se celebraran a Alaró, Alcúdia, Algaida, Artà, Calvià, Campos, Deià, Esporles, Felanitx, Inca, Llucmajor, Manacor, Marratxí, Muro, Petra, Pollença, Porreres, Puigpunyent, Sa Pobla, Sant Joan, Sant Llorenç, Santa Maria, Sencelles, ses Salines, Sineu, Sóller, Son Servera i Valldemossa.

Els membres de la UIB han agraït que el Consell hagi recuperat la col·laboració amb la UOM, ja que «coincideixen en la inversió pública per oferir a les persones majors una opció variada i estimulant que incentivi l'envelliment actiu». A més, s'ha destacat la importància del compromís de tots els municipis que «any rere any aposten per oferir aquest servei a la seva ciutadania».

Per la seva banda, el vicepresident segon i conseller executiu de Participació Ciutadana i Presidència del Consell, Jesús Jurado, ha expressat que es tracta «d'una aposta per un sector de la societat que està creixent i és més actiu i exigent; pel que les institucions han d'invertir en serveis, activitats i també recolzar a les entitats i associacions que també treballen per oferir un envelliment actiu».

L'any passat gairebé 1.100 persones es varen inscriure en les conferències i enguany s'espera que augmenti la participació. Finalment, a l'acte d'inauguració ha participat el rector de la UIB, Llorenç Huguet; la vicerectora de Projecció Cultural i Universitat Oberta, Joana M. Seguí; el director de la UOM, Antoni Gamundí; i la gestora de Banca Institucional de CaixaBank a les Illes, Antonia Ponsetí.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.