Setmanari d'informació local - 138 anys

'Ciutat per a qui l'habita' s'adhereix a una xarxa de ciutats del sud d'Europa per lluitar contra la turistització

20347

El col·lectiu 'Ciutat per a qui l'habita, no per a qui la visita' s'ha adherit a una xarxa composta per ciutats del sud d'Europa per lluitar contra la turistitzacióSegons ha informat el col·lectiu, s'estan desenvolupant moviments de denuncia, mobilització i resistència a diferents ciutats i regions del sud d'Europa, davant els processos de turistització que s'estan produint.

D'aquesta manera, entitats i col·lectius de ciutats com Lisboa, Venècia, València o Barcelona, entre altres, han mantengut una sèrie de trobades en diferents esdeveniments durant el darrer any i mig amb l'objectiu de «compartir i intercanviar experiències i coneixements», creant, així, la denominada 'Xarxa SET de ciutats del Sud d'Europa enfront de la Turistització'.

Així mateix, aquesta xarxa presentarà un manifest fundacional col·lectiu a Barcelona el pròxim 18 de maig conjuntament amb la resta de ciutats i territoris adherits. Des de 'Ciutat per a qui l'habita' han expressat que «han lluitat contra l'apropiació dels béns comuns per part de la indústria turística, contra la conversió del centre de Ciutat en oferta complementària del turisme i en la defensa dels drets socials dels veïns a no quedar exclosos dels seus barris de referència».

En aquesta línia, han denunciat que els efectes de la indústria turística són «múltiples», com «l'augment de la precarització i explotació laboral, massificació de carrers i places, alta generació de contaminació i residus, o la transformació dels entorns naturals i de convivència», entre altres.

A més, «l'impacte de la crisi financera de 2008 juntament amb l'actual compra massiva d'immobles per a fons d'inversió i immobiliàries per fer negocis desvinculats dels usos habituals ha provocat una crisi d'habitatge i una transformació accelerada dels barris», ha explicat el col·lectiu.

Unes conseqüències que han resultat comunes «en gran part del sud d'Europa». Per això, 'Ciutat per a qui l'habita' s'ha unit a aquesta xarxa per «crear espais de lluita, reflexió i de creació d'alternatives». Finalment, el col·lectiu ha fet una crida als diferents col·lectius i organitzacions de Mallorca a sumar-se a dita manifesta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.