Setmanari d'informació local - 138 anys

L'STEI mostra el seu suport al professor de plàstica perseguit per Actúa

20361

A continuació reproduïm íntegrament el manifest de suport a Toni Guasp, professor de plàstica i dibuixant, per part de l'STEI Intersindical. El sindicat ha vist necessari pronunciar-se arran de les condemnes públiques i difamatòries contra el docent per part del partit de Jorge Campos, Actúa Baleares.

MANIFESTAM:
Que defensam la llibertat d’expressió individual en l’àmbit de la vida privada i de les xarxes socials i no podem acceptar que les opinions en aquest àmbit es puguin qualificar de manipulació docent. Qualsevol persona és lliure de pensar diferent d’altres, i no creim que s’hagi de condemnar públicament ningú per aquest fet, sigui quina sigui la seva ideologia.
Que defensam fermament la llibertad d’expressió, la sàtira, la ironia i la crítica social, sigui quina sigui la vessant adoptada.
Que donam tot el suport a la tasca docent del professor, desenvolupada al llarg de trenta anys. Com a professor de l’àrea d’Arts Plàstiques i gràcies a la seva creativitat sabem que ha impulsat ambiciosos projectes amb els quals ha quedat demostrada la seva vàlua quant a tècniques de dibuix, creativitat i treball en equip.
Que l’estimació per la nostra terra i la nostra llengua es veu distorsionada i manipulada per ideologies de caràcter extremista que creen acusacions irreals de fer política a les aules per part de docents que no pensen com voldria el partit denunciant que pensàs tothom. Celebrar la festa de Sant Jordi, el centenari de l’Arxiduc, l’any Ramon Llull, etc. no són actes d’adoctrinament polític, sinó un acostament de la cultura als alumnes.
Que és demagògic i un intent de manipular els ciutadans de les Illes Balears el fet de condemnar la visita del president de l’Obra Cultural Balear a la presentació d’un treball plàstic sobre Ramón Llull, tal com demagògicament se l’acusa.
Que per tot plegat volem que tots els ciutadans tenguin clara de manera objectiva, la informació esmentada anteriorment i no es quedin amb una informació esbiaxada, tergiversada i manipulada per part d’un partit que té una obsessió i un odi públics contra la llibertat d’expressió en general i contra la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, i totes les manifestacions culturals que l’envolten.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.