Setmanari d'informació local - 138 anys

El CAC aconsegueix que es retirin o condicioni l’accés a 7 vídeos que inciten a la violència masclista

20383

L'empresa Google, propietària de la plataforma d'intercanvi de vídeos YouTube, ha suprimit o condicionat l'accés als menors d'edat a set vídeos que inciten a la violència masclista i que van ser denunciats pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) al febrer.

YouTube ha suprimit tres vídeos i ha condicionat l'accés als menors d'edat a altres quatre: els vídeos suprimits tenien els títols 'Castigo a mujer infiel’, ‘Como golpear a tu novia si te engaña’ ‘Un mal llamado hombre maltrata a una sumisa mujer’, ha informat aquest dijous el CAC en un comunicat.

La denúncia del CAC, que va realitzar el 22 de febrer, incloïa un paquet de 10 vídeos de YouTube que incitaven a la violència masclista i que suposaven un total de 478.151 visualitzacions.

El president del CAC, Roger Loppacher, ha recordat, davant els vídeos que no han estat encara retirats, que la UE està tramitant la revisió de la directiva de serveis de comunicació audiovisuals, i ha demanat que les autoritats reguladores puguin ordenar la retirada immediata dels continguts il·lícits en les plataformes d'intercanvi de vídeos.

Loppacher ha considerat que «convindria» que quan les autoritats reguladores detectin continguts il·lícits o perjudicials per als menors disposessin de les eines i dels poders necessaris per fer efectiva aquesta protecció i poder ordenar la seva retirada.

Els 10 vídeos de YouTube que inciten a la violència es van tramitar a la Fiscalia de Barcelona per la possibilitat que la conducta detectada pogués ser susceptible de delicte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.