Setmanari d'informació local - 138 anys

La Plataforma per la Llengua i el Govern es reuneixen per analitzar la situació del català

20407

El president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, i la directora de l'entitat, Neus Mestres, s'han reunit aquest divendres amb la consellera de Cultura del Govern, Fanny Tur, i amb la directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà, per tractar temes relacionats amb la situació de la llengua catalana a les Illes.

L'ONG del català i el Departament de Cultura han explorat possibles vies de col·laboració per enfortir la llengua a les Balears. Escuder destaca la bona predisposició que ha vist en Tur i en Fuxà per desenvolupar projectes que impulsin i promocionin el català. El president de l'entitat els ha explicat la voluntat de treballar, cada cop més, projectes i aspectes lingüístics a les Illes Balears i que existeix la voluntat d'obrir una delegació en aquest territori, com ja existeixen al País Valencià i a l'Alguer.

Un altre punt de la reunió s'ha centrat a exposar, de primera mà, la campanya 'Volem la Sanitat en català', posada e marxa per la Plataforma per la Llengua per fer front a la voluntat anunciada pel Govern de rebaixar les condicions d'acreditació d'un nivell suficient de català com a requisit per als treballadors de la sanitat pública de les Illes. Aquesta campanya ja ha rebut el suport de 9.000 persones i d'entitats com l'Obra Cultural Balear per reclamar que no es faci enrere el compromís de garantir els drets lingüístics de la ciutadania. Tot i així, la voluntat de l'ONG del català és poder exposar aquest assumpte directament a la presidenta, Francina Armengol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.