Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Una jutgessa demana a un advocat que es tregui un llaç groc de la camisa, ja que «tots sabem què significa»

20421

Aquest divendres el diari digital ElNacional ha avançat un vídeo que està sent del tot polèmic i comentat pels usuaris de les xarxes socials. Els fets succeïren el passat 5 d’abril.

En aquest, s’escolta com una jutgessa li «requereix» a un advocat, Raimon Montoliu, que es retiri el llaç groc que duu aquest a la camisa. «És el meu deure requerir amb el màxim respecte a l’advocat de la part demandada que es tregui el llaç groc que notòriament tots sabem què significa».

Al començament, els arguments de la magistrada s’emparaven en els articles 187 i 190 de la Llei Orgànica del Poder Judicial i en el 39 de l’Estatut General de l’Advocacia, que reforcen la idea que «els advocats tenen el deure de vestir la toga amb la dignitat i el prestigi que la porta i tenint el màxim respecte a la justícia». A més, l’adverteix que «no estam davant d’un fòrum de debat polític», recordant però que ella té «el màxim respecte a la llibertat d’expressió».

A tot això, Montoliu s’hi nega rotundament. «No em trauré el llaç ni la placa entenent que cap dels articles que ha mencionat obliga a cap de les parts, ni a cap lletrat, ni a cap procurador, ni a cap intervinent en una sala de justícia a limitar-li la llibertat d'expressió que un té i que la té a tot arreu i cap dels articles que menciona, amb els deguts respectes, possibilita limitar aquesta llibertat d'expressió i que entenem que ha de ser absolutament respectada per tothom i, fins i tot, i especialment, pels tribunals d'aquest país, per tant, no em trauré ni el llaç, ni la placa».

Els arguments inicials de la magistrada es començaren a descol·locar i aquesta recurrí a l’article 552 de la Llei Orgànica del Poder Judicial, que estableix que els advocats i els procuradors «podran ser corregits quan incompleixin les obligacions que els imposa la llei». En aquest sentit la jutgessa hi torna: «Moltes gràcies i em reiter en les manifestacions realitzades. Li requereix, novament, en base a l'article 552 de la Llei Orgànica del Poder Judicial, una vegada més li don l'oportunitat que es tregui el símbol i si no vol fer-ho, així constarà en les presents actuacions».

L’advocat insisteix que no se’l traurà: «Entenem que aquest lletrat no compleix cap tipus d'obligació que imposi la llei i la llei processal i continuem mantenint que no hi ha obligació de retirar aquest llaç i aquesta placa senyoria».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.