Setmanari d'informació local - 138 anys

L'artista mediterrània Mona Hatoum rep el premi Trobades Albert Camus

L’artista libanesa ha estat escollida per unanimitat pel jurat conformat, entre d’altres, per la gran especialista camusiana Agnès Spiquel i l'escriptor Tahar Ben Jelloun

20429
Aquest dissabte s'ha donat a conèixer el nom de la guanyadora del premi Trobades Albert Camus. | Trobades Albert Camus

Aquest dissabte s'ha donat a conèixer a Sant Lluís (Menorca) el nom del primer guardonat amb el Premi Trobades Albert Camus. Es tracta de l'artista Mona Hatoum.

Hatoum és una artista nascuda a Beirut en el si d'una família palestina. Des d'un imaginari fecund i audaç, treballa sobre la matèria de la vida quotidiana, la transforma i la reinventa en un univers que ens captiva i ens interroga.

Segons han destacat des de l'organització de les Trobades Albert Camus, Hatoum «és mediterrània i ser mediterrània és una manera de ser en el món. El desplaçament i l'exili teixeixen la tela d'una memòria ferida i exigent. La seva obra, inscrita en la tradició minimalista, va més enllà, cap a una poesia indòmita. Albert Camus, l'home revoltat, es definia com un artista».

El jurat, compost per Juan Manuel Bonet, Agnès Spiquel, Victoria Camps, Josep Ramoneda i Tahar Ben Jelloun; li ha atorgat el premi per unanimitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.