Setmanari d'informació local - 138 anys

Noguera visita l'antiga presó per explicar el projecte de Centre Contemporani

20433
Noguera visita l'antiga presó per explicar el projecte del Centre de Creació Contemporània. | Ajuntament de Palma

El batle de Palma, Antoni Noguera, el regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Llorenç Carrió, la coordinadora general de l'àrea, Francisca Niell, el regidor d'infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo A. Romero, i la coordinadora de l'àrea, Virginia Abraham, han visitat aquest dissabte l'antic centre penitenciari de Palma (C/Alfons el Magnànim 85) per explicar in situ la primera fase d'intervenció que s'hi farà i les primeres activitats que es desenvoluparan al centre a final de juny per tal de consolidar el Centre de Creació Contemporània.

L'edifici de l'antiga presó de Palma ha romàs abandonat des del seu tancament el 1999 i segons l'actual PGOU estava pendent d'esbucar. Des d'aleshores, tal com ha explicat Cort, «ha patit un procés de degradació important i ha esdevingut un espai insalubre i alguns dels edificis tenen persones sense sostre que els ocupen il·legalment. Tot això afecta molt negativament la barriada de Cas Capiscol».

La modificació del Pla General que defineixi uns usos socioculturals per a la presó és un pas important i imprescindible perquè l'antic centre «esdevingui un encreuament cultural, de creació amb una forta implicació amb la comunitat. És una oportunitat per a la ciutat i el barri perquè suposa la regeneració i recuperació d'un espai per a la ciutadania».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.