Setmanari d'informació local - 138 anys

Terraferida acusa el Govern d'«oblidar» el transport públic col·lectiu en el Pla de Transports

20441

Terraferida ha presentat una bateria d'al·legacions al Pla Director Sectorial de Transports en considerar que oblida «el transport públic col·lectiu com a alternativa a l'ús del cotxe privat».

Així s'ha expressat l'entitat ecologista en una nota de premsa en la qual insisteix que el pla «oblida, de manera incomprensible, fer propostes concretes sobre transport públic col·lectiu».

Terraferida ha apuntat que si els residents i turistes fan servir «de manera massiva» el cotxe privat, és «per la falta d'alternatives de transport públic col·lectiu i per la deficient connexió» entre aquests.

Per això, l'entitat ha presentat 25 propostes perquè siguin estudiades i si correspon, incorporades al pla. Per al grup, el transport públic «és un servei bàsic tan important com l'educació o la salut», de manera que la mobilitat «no es pot limitar al cotxe privat».

Terraferida ha presentat propostes dirigides a recuperar quilòmetres de via ferroviària -tren de Llevant i metro fins a Son Espases i el aeroport-, augmentar les freqüències d'autobusos públics, disposar de busos ràpids entre punts concrets i millorar la connectivitat d'un transport amb un altre amb els desplaçaments a peu i en bicicleta.

També proposen una nova taxa per als cotxes de lloguer, establir un sostre per a aquests vehicles, un control de les emissions del transport aeri i un pla de vials no motoritzats entre d'altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.