Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern adverteix que Terraferida «s'equivoca en valorar un document que no és el Pla de Transports»

20463

La Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat ha assenyalat davant les afirmacions de Terraferida en relació al fet que el Pla Director Sectorial de Mobilitat «oblida propostes sobre el transport públic col·lectiu», ha advertit que «aquesta entitat s'equivoca en fer les valoracions sobre un document que no és el Pla Sectorial de Mobilitat conclòs que, evidentment, sí que inclourà propostes sobre transport públic i que aviat es detallaran».

Així ho han explicat des del Govern aquest dilluns i han afegit que «s'han fet públics el diagnòstic de mobilitat, les aportacions del procés participatiu sobre el futur model de transport, així com un avançament de les línies que seguirà el Pla, sent aquest últim el document que està actualment presentat davant la Comissió Balear de Medi ambient».

Així mateix, des de la Conselleria han assegurat que «és imprescindible aquest tràmit perquè les propostes sobre les quals s'està treballant vagin també pel camí que marqui l'òrgan mediambiental».

«Serà després quan es tancarà el document del Pla Sectorial de Mobilitat amb les propostes concretes i sobre les quals qualsevol persona, entitat o institució podrà fer les valoracions i suggeriments que considerin oportunes. Fins ara, no s'han detallat aquestes propostes concretes i, per tant, difícilment es poden qüestionar o aprovar», han expressat des del Govern.

La Conselleria ha lamentat la confusió de Terraferida i ha recordat que en la presentació del diagnòstic sobre la mobilitat a Mallorca -tasca prèvia per poder adoptar mesures que permetin revertir la situació actual- «ja es fixaren els objectius del Pla i que passen necessàriament per una reducció del vehicle particular (del 55 per cent actual al 30 per cent) en els desplaçaments diaris i, naturalment, per un increment de l'ús dels transports col·lectius».

En aquest sentit, des de l'Executiu han destacat algunes mesures per fer efectiu el canvi de model de mobilitat com «noves concessions de bus interurbà 2019 que incrementen un 50 per cent les freqüències; electrificació del tren i nou mapa ferroviari; integració tarifària i afavorir els desplaçaments no motoritzats».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.