Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Menorca acusa el PP de Rajoy i de Company d’assetjament al sistema sanitari de les Illes

20575

Més per Menorca acusa el PP de Mariano Rajoy i Biel Company d’assetjar el sistema sanitari de les Illes Balears. Els menorquinistes recorden que les retallades que el PP continua aplicant «van en detriment del sistema de salut de les Illes i li resten qualitat».

Més per Menorca apunta, en concret, mesures com:

- La no derogació del Decret 2012, justificat com a mesura d'austeritat pel PP, que qüestiona la universalitat de la sanitat a les Illes Balears, amb el retorn de 8.200 targetes sanitàries.

- La no posada en marxa de mecanismes de finançament i compensació de la insularitat que permetin contrarestar els desavantatges i els costos afegits pel fet de viure en una illa.

- I, especialment, l’anunci que s’ha fet des de Madrid, de la voluntat de retallar 30 milions més a les Balears, tot eliminant el ‘cèntim sanitari’. I és que els Pressupostos Generals de l’Estat suprimeixen el tram autonòmic de l’Impost sobre Hidrocarburs per a incloure’l en el sistema de finançament i les Illes són la comunitat més perjudicada per aquesta nova fórmula perquè allò que es recapta a les Balears es repartirà amb la resta de comunitats. Cal recordar que les Balears, com altres regions, destina el tram autonòmic d’aquest impost a sufragar una part de la sanitat pública. Per això es coneix com a ‘cèntim sanitari’.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.