Setmanari d'informació local - 138 anys

Zapatero veu els presos polítics com «un problema» pel diàleg amb Catalunya

20593

L'expresident del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, creu que el diàleg és «imperatiu» per a Catalunya i veu pertinent una «taula distesa i, si pot ser, discreta» on les parts poguessin parlar de tot el que ha succeït des de l'any 2010, quan el Tribunal Constitucional va anul·lar part de l'Estatut d'Autonomia.

«Quan hi ha un 50/50 en el vot popular, parlar és un imperatiu absolut i cal asseure's a parlar en una taula distesa i si pot ser discreta, a veure què ha passat a Catalunya i en la seva relació amb l’Estat espanyol des de 2010 amb la sentència, què va passar en 2012, què va passar en 2014, què va passar al setembre i a l'octubre de l'any passat», ha assenyalat.

En una entrevista a laSexta, ha assegurat que «mentre això no es posi damunt de la taula i es bolqui tot el que un té» no hi haurà «una possibilitat de normalització», cosa que «és urgent». Per a Zapatero, el procés és «un projecte on la finalitat justifica els mitjans i acaba sent un laberint impossible», però només hi haurà sortida «si a la defensa dels principis de l'Estat de Dret» se li sumea «l’acció intel·ligent de la política». «Mentre aquesta part no existeixi, el conflicte seguirà obert i pot anar a pitjor», ha conclòs.

Pel que fa a la situació dels presos polítics, Zapatero ha comentat que «és necessari respectar-ho, però sens dubte, per a la necessitat d'avançar en una direcció de diàleg i enteniment, és un problema».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.