Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears demanen la retirada dels projectes de prospecció i sondejos petrolífers

20629

El Govern i els Consells de totes les illes han aprovat aquest dilluns una declaració institucional sobre la protecció del Mediterrani davant els projectes de prospecció i sondejos petrolífers.

El text, que ha estat signat pels presidents de les cinc institucions, demana al Govern espanyol la retirada del projecte MedSalt-2, sol·licita al Congrés que permeti la tramitació i l'aprovació de la Proposició de llei sobre la protecció del mar Mediterrani, aprovat pel Parlament, i insta al Govern espanyol a fer front comú amb les institucions de les Balears davant els projectes que poden tenir un efecte advers per al medi marí balear, així com a actuar amb transparència, oferint tota la informació referent als projectes que es vulguin dur a terme.

«Deim un no claríssim a aquest i a tots els projectes que serveixin per distorsionar el nostre medi ambient, el nostre patrimoni natural i la nostra manera de viure», ha indicat la presidenta del Govern, Francina Armengol, qui ha definit el 'MedSalt-2' com un projecte «que es vol vestir de científic» però que té com una de les seves finalitats «saber si aquí hi ha petroli». Així mateix, la presidenta ha detallat totes les accions dutes a terme per part del Govern durant aquesta legislatura per aturar les prospeccions petrolieres en el mar balear.

La presidenta ha fet aquestes declaracions en finalitzar la sisena Conferència de Presidents, en la qual també s'ha signat un altre manifest contra les prospeccions presentat per la plataforma 'Balears diu no'.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.