Setmanari d'informació local - 138 anys

Nel Martí: «L’Estat vol aplicar el 155 també a la llengua catalana»

20667

El diputat i coordinador de Més per Menorca, Nel Martí, ha assegurat aquest dimarts que l’Estat «vol aplicar el 155 també a la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears». Martí ha recordat que el Ministeri d'Economia espanyol ja va emetre, ara fa un any, un informe contrari a la modificació de la Llei de Comerç de les Illes Balears. En el document, s’apel·lava a la Constitució per obligar els legisladors a redactar un article que no permetés el català en solitari als comerços però sí el castellà «per ser la llengua que tots els espanyols tenen el deure de conèixer i el dret a usar» i on es recordava que no existeix «un deure constitucional de coneixement d'alguna llengua cooficial».

Més per Menorca exigeix al Govern espanyol que no instrumentalitzi l'Advocacia de l'Estat, aprofitant el conflicte de Catalunya, per anar contra una llengua cooficial, objecte d'especial protecció segons la Constitució i l'Estatut d'Autonomia. A la vegada, demana que no es creï «un conflicte allà on no existeix», ja que durant més de 20 anys s’han atorgat les subvencions que han comptat amb una resposta social totalment positiva.

Per a Martí, aquesta ofensiva, que ara també es dirigeix contra l’Ajuntament de Pollença, «no serà cap impediment per a seguir fent feina per aplicar la Llei de Normalització Lingüística», aprovada durant el Govern del PP, i per unanimitat, l’any 1986.

En aquest sentit, Més per Menorca mostra el seu suport absolut a l’Ajuntament de Pollença i insta els consistoris de les Illes a continuar promovent l’ús de la llengua catalana en els comerços.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.