Setmanari d'informació local - 138 anys

La catedràtica Maria Barceló presenta el testament d'Agnès de Pacs a l'Arxiu del Regne

20813

La catedràtica d'Història Medieval de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Maria Barceló, ha presentat el testament d'Agnès de Pacs i Segarra, en el marc de l'activitat 'El document del mes' a l'Arxiu del Regne de Mallorca.

Segons ha informat la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, l'activitat va permetre acostar els assistents la figura d'Agnès de Pacs, «una de les dones més importants de la seva època per haver exercit de promotora cultural i protectora del llegat intel·lectual de Ramon Llull».

Des de la Conselleria han explicat que aquesta dona «gaudia d'un lloc privilegiat en la societat del moment, per pertànyer a una família notable tant a escala econòmica com a polític». En la sessió del dijous, el públic reunit a la sala d'actes de l'Arxiu va poder contemplar de primera mà el testament original que suposa el llegat vital d'aquesta personalitat femenina de la Mallorca medieval.

El pròxim mes de juny se celebrarà una nova edició d'aquesta activitat impulsada per la Conselleria de Cultura que pretén donar a conèixer els principals documents conservats en aquesta institució.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.