Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

La UOB denuncia que el Govern «pren el pèl» als docents

20855

La Unió Obrera Balear (UOB), sectorial d'Ensenyament, denuncia que la Direcció General de Funció Pública, encapçalada per Pedro J. Jiménez Ramírez «ignora, discrimina i pren el pèl» als docents amb les ajudes del fons social.

El juliol de 2016 Funció Pública va crear un grup de treball amb els sindicats majoritaris per actualitzar i unificar els drets dels diferents sectors de l’Administració, però el va suprimir al cap d'un any i mig sense que hagués fet res. Segons va informar Educació, la Conselleria d'Hisenda només autoritza una revisió independent a cada sector per evitar les comparacions. El febrer passat la mesa sectorial d’Educació va acordar remetre a Funció Pública els apartats a modificar del decret docent i de llavors ençà només ha rebut el silenci per resposta.

«La voluntat demostrada pel Govern d'igualar els drets dels docents amb la resta de treballadors públics, actualitzar la normativa i recuperar retallades, per tant, és nul·la». Davant això, la UOB ha reclamat a Funció Publica que remeti l'esborrany del nou decret el més aviat possible per tractar-lo a la mesa sectorial d’Educació. 

Entre les peticions aprovades en mesa sectorial hi ha ajudes sanitàries per als interins, assegurances de vida, invalidesa i responsabilitat civil i patrimonial, ajudes per jubilació i guarderia, bestretes per a interins que cobreixen vacants, ajudes per a fills menors equivalents a les de Salut incloent adopcions, acolliment i fills menors que cobrin el salari mínim, i ajudes de residència i transport per als estudiants. Així mateix demanen que s'actualitzin les ajudes per atendre persones discapacitades i per a llibres i materials didàctics, modificacions referents a bestretes, ajudes per a estudis i altres de caràcter tècnic i la recuperació de les ajudes per orfandat i viduïtat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.