Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament debat aquest dimarts sobre el recurs de l'Estat contra les subvencions als rètols en català

20863

El Parlament debatrà aquest dimarts a les 09.00 hores sobre el recurs contenciós administratiu presentat dissabte per l'Advocacia de l'Estat contra l'Ajuntament de Pollença per subvencionar empreses perquè facin servir el català en els seus impresos, rètols, etiquetes, bosses, paper d'embolicar i cartes de restaurant.

La Cambra tractarà aquest tema arran de la qüestió de la diputada del Grup Mixt, Sílvia Tur, a la presidenta del Govern, Francina Armengol, sobre el posicionament de l'Executiu pel que fa a l'ofensiva de l'Estat i dels seus socis contra la llengua pròpia de les Balears.

L'Estat ha interposat aquest recurs per considerar que l'Ajuntament no vol fomentar el català com a llengua cooficial, sinó eliminar l'ús del castellà.

Per la seva banda, el Govern considera que el recurs és «un atac contra la independència municipal i la llengua cooficial» i assegura que les subvencions per retolació en català del consistori mallorquí estan d'acord amb la Llei de Normalització Lingüística, l'Estatut d'Autonomia i la pròpia Constitució espanyola, que reconeix la cooficialitat de les llengües pròpies.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.