Setmanari d'informació local - 138 anys

'Atura't' atén 167 joves amb mesures judicials per agressions sexuals en deu anys

20879

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, ha assenyalat que 167 joves d'entre 14 i 18 anys que complien mesures judicials per agressions o abusos sexuals han estat atesos pel programa 'Atura't' des de la seva creació, el 2008.

Així ho ha informat la consellera en el marc de les jornades 'Atura't. Deu anys d'experiència en avaluació i tractament d'agressors sexuals adolescents', amb motiu dels deu anys de la creació d'aquest programa especialitzat en l'avaluació i la intervenció amb adolescents que han comès una agressió sexual i que té com a objectiu reduir la reincidència dels joves agressors sexuals i evitar víctimes.

Segons ha explicat el Govern, durant aquestes jornades, organitzades per la Direcció general de Menors i Famílies de la Conselleria i dutes a terme aquest dilluns i el dimarts, s'exposaran experiències de programes en l'àmbit internacional i experiències que es duen a terme a les Balears que treballen tant amb la víctima de les agressions com amb els agressors.

La consellera Santiago ha ressaltat els reptes de «protegir a les víctimes i treballar amb agressors per reduir la reincidència». «Els deu anys d'experiència amb l'Atura't ens han demostrat que com més jove és l'agressor, més es redueix el nivell de reincidència i més capacitat cal potenciar l'empatia cap a les víctimes i el reconeixement de l'agressió», ha afirmat.

A més, ha recordat que durant aquesta legislatura s'han incrementat les hores de formació als professionals que treballen amb menors, tant de cara a detectar, notificar i tractar abusos i protegir a la víctima, com en l'àmbit de la prevenció. En aquest sentit, Santiago ha remarcat la importància de la nova Llei de la Infància i Adolescència, pendent d'aprovar en el Consell de Govern, que obligarà a les administracions públiques a treballar i invertir en prevenció.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.