Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma aconsegueix un 23,5% de recollida selectiva de residus el passat mes d’abril

20991

Palma va aconseguir el passat mes d'abril un percentatge mitjà de recollida selectiva per a reciclatge del 23,5 per cent de tots els residus, la qual cosa representa 4,6 punts percentuals més que el mateix mes de l'any anterior, segons les dades fetes públics aquest dijous per la presidenta d’Emaya, Neus Truyol, coincidint amb el Dia Mundial del Reciclatge.

La regidora ha destacat que la dada suposa el nou rècord de recollida selectiva a la capital i ha donat «l'enhorabona als veïnats i empreses de Palma per les seves bones pràctiques». Truyol ha matisat que, malgrat que «és una bona dada», encara han de «seguir creixent» perquè l'objectiu europeu és aconseguir el 50 per cent de reciclatge per al 2020.

Per a Truyol, aquest objectiu serà «molt difícil davant la dinàmica que té Palma, però caldrà seguir fent els passos necessaris». Per a això, prefereix optar per «facilitar el reciclatge més que obligar», ha indicat. La regidora ha destacat que en la legislatura anterior aquest percentatge estava «estancat» entorn del 15 per cent i ha atribuït la millora als nous contenidors, la implantació del sistema de recollida selectiva mòbil, la millora del punt verd i el camió de reciclatge i els canvis en la recollida d'oli.

Segons Truyol, amb el sistema de recollida selectiva mòbil s'ha passat d'un 20 a un 72 per cent de reciclatge al centre històric de Palma.

S’incrementen totes les fraccions del reciclatge

En el darrer any totes les fraccions de reciclatge s'han incrementat i destaca especialment la de matèria orgànica (90,8%), seguida del vidre (19,5%), envasos lleugers (12%) i paper i cartó, (12,3%).

Segons Truyol, l'important augment en la recollida separada de matèria orgànica es deu a la recollida selectiva mòbil i la recollida porta a porta en comerços i establiments turístics del centre i els 35 hotels de s’Arenal adherits a aquest sistema. La regidora ha avançat que aquesta fracció avançarà més amb la renovació dels contenidors de matèria orgànica a Son Sardina (a principis de maig), la propera recollida al mercat de l’Olivar i la implantació progressiva del nou contenidor marró a barris de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.