Setmanari d'informació local - 138 anys

Noguera demana a les plataformes de lloguer turístic que respectin l’oferta legal

21157

El batle de Palma Antoni Noguera, ha remès aquest dimecres una carta a les principals plataformes comercialitzadores del lloguer turístic per informar-los de la proposta de zonificació que ha de regular el lloguer turístic a Palma en la qual els demana que només publiquin l'oferta legal de la ciutat.

En la missiva, Noguera els informa que el Ple de l'Ajuntament va aprovar el mes passat la proposta de zonificació que ha de regular el lloguer turístic en el municipi. Així, explica que l'acord, que es troba en període d'exposició pública, preveu que Palma sigui una «zona única» per a la comercialització d'estades turístiques en habitatges residencials. És a dir, la delimitació no permetrà les estades turístiques en plurifamiliars i sí en unifamiliars.

A més, precisa que quant a les unifamiliars hi haurà tres excepcions marcades per la Llei de turisme: el sòl rústic protegit, la zona d'influència aeroportuària i en els habitatges amb usos diferents al residencial i al turístic. Segons remarca l'Ajuntament no lleva ni posa places; diu «on es pot fer l'activitat i on no es pot fer». A això afegeix que com a Ajuntament la seva prioritat «és garantir» el dret a l'accés a un habitatge digne per a tot ciutadà resident en el municipi.

Noguera recalca que «hi ha un paral·lelisme» entre l'evolució del fenomen dels habitatges vacacionals i l'augment dels preus del lloguer. «El lloguer turístic no és l'únic factor que ha fet que els preus pugin, però és innegable que ha incidit», matisa. Segons assenyala, l'increment del preu de lloguer ha estat progressiu en els darrers anys amb un 40 per cent de pujada des del 2013. «I això ens ha obligat a actuar i prendre decisions, atenent l'interès general de la problemàtica suscitada», diu.

«Som conscients que les agències que actualment comercialitzen aquest producte entenen la situació i es fan càrrec de la seva responsabilitat en aquest sentit», ha assegurat. Per això, «com a batle de Palma i representant legítim» de l'interès general dels ciutadans del municipi els demana, com «no pot ser d'una altra manera», que compleixin «la legalitat vigent». En aquest sentit, els diu que pel bé de tots, però especialment dels ciutadans de Palma, és imprescindible que només es publiqui a les plataformes l'oferta legal de la ciutat. 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.