Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

La UOB reclama per a Educació el 30% del superàvit

21213

La Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, reclama al Govern que destini a Educació el 30% dels 100 milions de superàvit que el ministeri d'Hisenda espanyol ha autoritzat a gastar.

Des de la UOB recorden que el Compromís d’increment de la inversió en Educació per a l’any 2016, signat pel conseller Martí March el 14 de desembre de 2015, que va fer possible l'aixecament de la vaga indefinida dels docents, establia que a l'entorn d'un 30% de les millores de finançament i l’ampliació dels marges de despesa que es produïssin al llarg de 2016 s’assignarien a la Conselleria d’Educació, prèvia negociació amb els sindicats i reunió amb l'Assemblea de Docents.

«El setembre de 2016, emperò, el conseller March va dir en mesa sectorial que no hi havia hagut millora de finançament, ni per aportació directa de Madrid ni pel permís d'ampliació del dèficit del 0,4% al 0,7% del PIB, i en conseqüència no hi hauria el 30% compromès. En canvi, a l'hora de la veritat, el Govern va tancar el 2016 amb un dèficit de 270 milions de euros que suposava el 0,5% del PIB», expliquen des de la UOB.

Ja que en aquella ocasió el Govern no va complir el compromís adquirit, la UOB reclama que el 30% del marge de despesa que s'acaba d'autoritzar es destini a Educació amb la corresponent negociació en mesa sectorial.

«Al mateix temps continuam instant a destinar més de mil milions al pressupost educatiu, tal com exigeix des de fa dos anys el Consell Escolar de les Illes Balears, i el compliment de la promesa electoral del PSIB-PSOE d'arribar a una inversió del 5% del PIB, en lloc de mantenir-la estancada al voltant del 3%».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.