Setmanari d'informació local - 138 anys

Centenars d'aspirants a Policia Local es presenten a les proves d'oposició

21261
El campus de la UIB ha acollit aquest cap de setmana les proves per formar part del cos de Policia Local. | CAIB

El campus de la UIB ha allotjat aquest cap de setmana les proves de coneixements generals i específics de cada municipi del procés de concurs oposició per a l'obtenció de plaça fixa de funcionari municipal de Policia Local coordinat pel Govern.

Un total de 415 aspirants han participat aquest dissabte al primer dels exercicis, el de coneixements generals, sobre un temari format per normativa estatal, autonòmica i local. A aquesta prova s'hi ha presentat la totalitat dels candidats. Posteriorment s'han celebrat els exàmens específics relatius a coneixements dels termes municipals d'Artà i de Capdepera, mentre que diumenge es faran les proves específiques corresponents als municipis de Palma, Calvià i Bunyola.

Aquest format de proves esglaonades permet que els aspirants que ho hagin escollit, puguin optar a plaça als cinc municipis de la convocatòria. La consellera Catalina Cladera ha destacat que aquest procés «conjunt» de diversos municipis celebrant oposicions per places de Policia Local, és la mostra de «la voluntat del Govern de resoldre un problema històric que ha causat l'excessiva incidència dels llocs de feina interins als cossos de Policia Local de Balears».

Les places de Policia Local que estan en joc en la convocatòria són 161 en total, repartides així entre els cinc municipis: per Palma, 96 places; per Calvià, 51 places; a Capdepera, 9 places; a Artà, 2 places; i per Bunyola, 3 places. Al final del procés es produirà la cobertura amb personal fix de carrera d'aquestes places que fins ara han estat ocupades per personal interí, «d'aquesta manera regularitzem l'organització dels cossos», ha dit Cladera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.