Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell impulsa una campanya per «visibilitzar la violència simbòlica del masclisme»

21281

El Departament de Participació Ciutadana i Presidència del Consell ha arrencat una campanya mensual amb l'objectiu de «visibilitzar la violència simbòlica com a base de les violències masclistes», sota el lema 'És això violència de gènere?'.

Segons ha explicat el departament, l'acte de presentació de la campanya ha estat presidit pel conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado i les directores insulars d'Igualtat i Participació Ciutadana, Nina Parrón i Maria Amengual.

Jurado ha indicat que la iniciativa «pretén encetar debat i reflexió amb la participació de la ciutadania, sigui amb testimoniatges, propostes o alternatives». La campanya preveu realitzar un debat obert sobre un tema concret en el qual la ciutadania podrà realitzar aportacions a través d'un web. Amb això s'elaborarà un document i es durà a terme una taula rodona oberta a la ciutadania, amb la participació de persones expertes de diferents àmbits.

A continuació, s'obrirà un apartat de proposta perquè es puguin fer suggeriments. Totes les propostes seran recollides en un document final que s'orientarà tant a l'òrgan competent com a les entitats civils. A l'acte de presentació han participat dues dones pensionistes, Maria Canyelles i Maria Bover, que han exposat els seus testimoniatges. «Moltes vegades ens trobam que hem de fer miracles per arribar a final de mes després de treballar tota la vida tant dins com fora de casa» ha declarat Canyelles.

En aquesta línia, el Consell ha recordat que més d'un 56 per cent de les dones cobren pensions entre 600 i 650 euros al mes, i que el 74,2% de les dones que cobra pensió contributiva a l'Estat espanyol percep una quantia de menys de 1.000 euros, mentre que en la mateixa situació els homes suposen el 50 per cent.

A més la meitat de les dones majors que cobren una pensió contributiva ho fan com a vídues, i només cobren el 52 per cent de la quantia que percebia el marit. El Consell també ha destacat que el 69,9 per cent de les persones perceptores de pensions no contributives (PNC) per a persones majors de 64 anys són dones. 

Per la seva banda, la doctora i directora del Grup de Recerca d'Estudis de Gènere i del màster de polítiques d'Igualtat i Prevenció de la Violència de Gènere, Esperança Bosch, ha recalcat que «la violència simbòlica és la invisibilització dels assoliments, accions i professions de les dones, a més de la seva sexualització i reïficació»«El més perillós de tot és que aquesta violència simbòlica està molt interioritzada en la nostra societat, per això aquesta campanya és tan positiva, ja que visualitza les violències menys explícites», ha apuntat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.