Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament acull la presentació de l'obra inèdita d'Efak 'La ponentada gran'

21361

La sala d'actes del Parlament ha acollit aquesta dimecres la presentació de La ponentada gran, una novel·la inèdita del poeta Guillem d'Efak (Guinea Equatorial, 1930 -Palma, 1955).

El president del Parlament, Baltasar Picornell ha assenyalat que «Guillem d'Efak és un d'aquests personatges que sense saber per què et creen admiració i complicitat». Sobre l'obra, ha dit que «l'ha transportat a la infància, a aquest lloc comú tan illenc».

Durant la presentació del llibre han intervengut el poeta i amic d'Efak, Bernat Nadal; el també amic i personatge de la novel·la, Cristóbal Pastor Pífol; la poetessa i lingüista, Gloria Julià; i l'editor de l'obra, Pau VadellLa novel·la, publicada en la col·lecció Pedreny, de l'editorial Adia Edicions, és una obra que es recupera «per la seva actualitat malgrat fer més de trenta anys de la seva publicació parcial».

La primera edició no completa de l'obra va aparèixer en la col·lecció 'Tià de Sa Real' de Manacor el 1979. Per a l'editor, la novel·la conté «un lèxic autèntic que fa reviure moments d'infància en perill de desaparició». A més, Vadell ha explicat que el text que «ja denunciava, d'una manera explícita, l'arribada del boom turístic».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.