Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

La línia 15 de l’EMT farà rutes nocturnes durant l’estiu

21403

La línia 15 de l’Empresa Municipal de Transports de Palma (EMT) s’incorporarà durant la temporada turística a la xarxa de línies nocturnes. D’aquesta manera, a partir de dia 1 de juny els divendres, dissabtes i vigílies de festius circularà les 24 hores i permetrà donar servei tot el dia als barris del Molinar, Coll d’en Rebassa, Can Pastilla i Platja de Palma.

Amb el nou horari, la L15 els vespres de divendres, dissabtes i vigílies de festius circularà durant tot el dia. Fins a les 23:00h  mantindran l’horari habitual i de les 23:00h a la 01:40h tendrà una freqüència de 20 minuts. Entre la 01:40h i les 03:15h passarà cada 30 minuts. Després, entre les 03:15h i les 05:15h la seva freqüència serà d’una hora. A partir d’aquest moment recuperarà l’horari habitual.

El regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, ha destacat la importància de la mesura, que permetrà «millorar el servei que dóna la xarxa de línies nocturnes». «Un dels principals problemes que té Ciutat és la dependència del vehicle, mesures com aquesta minimitzen aquesta dependència». A més, «ens asseguram que els joves que surten per les zones d’oci puguin tornar a casa de forma segura i que els residents que fan feina en aquests barris puguin emprar el transport públic també els vespres», segons Ferrer. El regidor ha remarcat la importància de connectar «els vespres els barris més densament poblats» amb les «zones d’oci i el centre de Palma». «Volem donar cobertura al màxim de població de Palma», ha afirmat Ferrer.

Xarxa nocturna

El passat desembre l’EMT va habilitar una nova xarxa de línies nocturnes que es composa de 4 línies nocturnes amb 6 trajectes diferents que connecten els barris més densament poblats amb les principals zones d’oci de Palma i, també, amb el centre. Donen servei  els divendres i dissabtes vespre i les vigílies de festius.

La xarxa de servei nocturn es denomina N1, N2, N3, i N4 i inclou quatre línies que tenen sis trajectes diferents. Durant aquest estiu sumarà la línea 15. Totes passen per plaça d’Espanya per poder connectar amb una altra de les línies en com a màxim cinc minuts.

La N1 és la línia antiga, aquella que tothom coneix com a Mussol Bus. Enllaça la Porta del Camp amb el Passeig Marítim.

La N2 va de Can Blau fins a Can Valero. Passa per barris com La Soledat, Nou Llevant, s’Escorxador o Camp Redó. Els barris de la carretera de Manacor, 31 de Desembre i carretera de Valldemossa.

La N3 uneix la zona del poliesportiu Germans Escales amb sa Indioteria. Passarà pel Rafal, son Gotleu, Pere Garau, Plaça de Toros o son Castelló. Carrers: Indalecio Prieto, Arquebisbe Aspàreg, Francesc Manuel de los Herreros i Eusebi Estada.

La N4 parteix de son Bonet i recorrerà el carrer Aragó (passant pels barris de Verge de Lluc, Son Rul·lan, Son Canals o els Hostalets) fins arribar a Santa Catalina i la plaça del Progrés.

La línia 15 surt de s’Arenal i acaba el seu recorregut a plaça de la Reina. Circula pels barris del Molinar, Coll d’en Rebassa, Can Pastilla i Platja de Palma.

Les tarifes són les mateixes que qualsevol altra línia urbana. Pel que fa als horaris, té una freqüència de pas per parada de 50 minuts. A plaça d’Espanya cada 25 minuts passa una de les línies. Començaran abans de la mitjanit i finalitzaran a les 6.25 hores del matí (la N1 s’allarga fins a les 6.50 hores).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.