Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Torna a l’IEC el cicle de concerts Música al claustre

21783

El cicle de concerts Música al claustre acull l’activitat musical a l’espai barroc i acústicament privilegiat de la Casa de Convalescència, seu de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). El darrer concert, però, tendrà lloc a la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, organitzat conjuntament amb l’Academia Europaea.

Concerts

El dimecres 27 de juny, a les 21:00h, s’iniciarà al Pati de la Casa de Convalescència (Barcelona) el cicle de concerts Música al claustre, dedicat enguany a les cobles i capelles, amb el concert ‘Música del Renaixement a Catalunya»’ de Canendi Elegantia. També hi haurà concert el 5 de juliol, ‘Ministrers catalans d’abans del 1714. Música escrita i recordada dels segles XIII-XVII’, amb La Caravaggia; l’11 de juliol, ‘El so català essencial. Tradició i modernitat’, amb la Cobla Catalana dels Sons Essencials, i el 29 de novembre, ‘Construir ponts musicals a la Mediterrània. Cançons d’Algèria, Armènia i el Kurdistan»’ amb The Gani Mirzo Band.

El cicle d’aquest any il·lustra com els conjunts instrumentals, les cobles, es van estructurar des de la Catalunya medieval i s’han mantingut amb la màgia de la seva sonoritat característica ns al present, moment en què els repertoris es diversiquen amb l’accés a nous mons poètics, expressius i sonors. Amb l’organització dels concerts, l’IEC vol reconèixer i gaudir de la riquesa cultural i artística musical catalana, en un projecte que reforça i convida a compartir la identitat musical amb la d’altres comunitats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.