Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort penja una pancarta a la façana: ‘Palma, ciutat refugi’

21811

El batle de Palma, Antoni Noguera, acompanyat de diferents regidors de l'Ajuntament ha penjat aquest dijous a la balconada de Cort una pancarta amb el lema 'Palma, ciutat refugi', «amb la qual es vol destacar la voluntat del Consistori i de tota la ciutadania d'acollir els refugiats del vaixell 'Aquarius'».

Segons ha informat Cort, «des del primer moment l'Ajuntament s'ha posat a la disposició del Govern i el Govern espanyol per acollir als refugiats» i ha destacat que ha ofert la seva «col·laboració en el que sigui necessari durant el procés d'arribada, instal·lació i acolliment de les persones refugiades».

En declaracions a la premsa, Noguera ha assegurat que Palma «és una ciutat solidària, d'acolliment i de segones oportunitats», ha manifestat que aquest acte «és una mostra de solidaritat i de suport per posar Palma a la disposició de les persones que passen per uns moments molt delicats».

«Sembla mentida que el 2018 encara hi hagi morts en el mar Mediterrani», ha lamentat Noguera. En aquest sentit, ha traslladat el missatge que «Europa ha de canviar i ser més social que econòmica».Per la seva banda, el regidor d'Igualtat, Joventut i Drets cívics, Aligi Molina, ha valorat que «s'hagi fet un gir en les polítiques del Govern espanyol en relació al Govern anterior» i ha afegit que «és necessari canviar les polítiques de fons».

«Tant la Unió Europea com els governs dels Estats membres han de canviar les seves polítiques de fronteres per no tenir un estiu duríssim amb moltes morts en el Mediterrani», ha assenyalat. L'equip de govern ha recordat que el setembre de 2015 es va acordar «oferir Palma com a ciutat d'acolliment, davant la crisi que ja llavors es vivia en tota Europa per l'arribada de refugiats que fugien de la guerra o de la misèria i demanaven auxili humanitari».

Així, es tracta d'un «compromís municipal amb les persones que cerquen refugi que es va renovar el febrer de 2017 amb l'aprovació en el ple de la corporació d'una declaració institucional per exigir al Govern estatal i a la Unió Europea l'agilitació del trasllat d'aquestes persones a la ciutat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.