Setmanari d'informació local - 138 anys

Habtur carrega contra el turisme de borratxera

21873
Habtur es mostra del tot contrari al contra el turisme de borratxera. | dBalears/Arxiu

«Habtur es mostra contrari al turisme de borratxera». Així de taxatiu s'ha mostrat Joan Miralles, president de l'Associació d'Habitatges Turístics de Balears (HABTUR). Segons ha destacat l'entitat, «amb el començament de la nova temporada estiuenca ja comencen a aparèixer notícies, en els mitjans de comunicació, sobre l'actitud incívica que alguns clients de lloguers d'ús turístic estan duent a terme durant la seva estància; un fet que des de l'associació volem erradicar».

Tot i que encara es tracta de casos aïllats, des d'Habtur «no podem continuar veient com una part dels turistes que viatgen a les illes i que s'allotgen en habitatges d'ús turístic, utilitzen aquestes instal·lacions per fer festes i engatar-se. Una actitud que repudiem i amb la qual no ens volem identificar».

El comitè de l'associació, una vegada conclosa la reunió setmanal, ha declarat que els serveis jurídics d'Habtur «ja s'han posat en marxa per fer una proposta de normes legals que aconsegueixin evitar aquest tipus de turisme incívic».

Joan Miralles a més, ha demanat als associats propietaris de lloguers turístics amb llicència que «siguin responsables i que evitin acceptar la reserva si hi ha un mínim de sospita». Una acció que els propietaris poden dur a terme, ja que seguint la llei «els propietaris amb llicència poden desallotjar a turistes problemàtics o molestos». Pel representant de l'associació turística «s'han d'establir també unes normes que en cas que el propietari no les compleixi, generant una molèstia a escala social, se li retiri la llicència».

Els representants d'Habtur han assegurat que per tal de fer un procediment adequat es posaran en contacte «tan aviat com es pugui» amb la Conselleria, la policia local i Delegació de Govern, a més d'estudiar amb empreses especialitzades la possibilitat de posar en marxa uns mesuradors de decibels.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.