Setmanari d'informació local - 138 anys

Prop de 4.900 persones es presentaran a les proves d'oposicions per a docents

21965

Un total de 4.865 persones s'han inscrit en la convocatòria d'oposicions per a docents del 2018, que arrencaran aquest dissabte, 23 de juny, amb la primera prova.

Segons ha detallat la Conselleria d'Educació i Universitat, el 92,35 per cent dels inscrits (4.493 persones) formen part actualment de la llista d'interins docents de les Balears. A més, 3.031 han treballat aquest curs escolar en centres educatius públics. El conseller d'Educació i Universitat, Martí March, ha detallat que a la fi de juliol es publicaran les llistes dels aspirants que hagin superat el primer procés selectiu.

March ha afirmat que es tracta de l'oposició «més important» que s'ha fet en la història de l'educació de les Balears des que hi ha competències i d'abans de les competències i ha ressaltat que és «l'única eina disponible per estabilitzar al professorat». Igualment, ha afegit que les oposicions són una mesura d'estabilitat i que tant l'any que ve com el 2020 hi haurà 1.000 places cada any d'oposicions encara que, malgrat això, no s'aconseguirà el 10 per cent d'interinatge «desitjat».

La majoria d'opositors farà la primera prova, prevista per a aquest dissabte, a les seus universitàries de Mallorca, Menorca i Eivissa. Només en el cas de les especialitats que requereixen condicions específiques, com per exemple les matèries artístiques, informàtica o processos sanitaris, es farà en altres seus.

En total s'ofereixen 1.008 places: 401 a primària, 552 a secundària, 45 a les escoles oficials d'idiomes i 10 als ensenyaments de música i arts escèniques. Per illes, s'ofereixen 613 places a Mallorca, 119 a Menorca, 249 a Eivissa i 27 a Formentera.

El 2018 s'ofereixen places de caràcter generalista, a diferència de les oposicions de 2017, en que es prioritzaren les places de les especialitats en les quals hi ha més vacants i menys aspirants, com les que corresponen a especialitats musicals, d'arts plàstiques, d'alemany o relacionades amb ensenyaments tècnics de formació professional.

En aquest sentit, el 2019 s'ha previst oferir tantes places com sigui possible de formació professional, juntament amb altres especialitats altres cossos a totes les illes. Les convocatòries d'oposicions pel 2018, 2019 i 2020 s'han plantejat de manera que cada opositor tingui dues oportunitats de presentar-se.

Per poder dur a terme aquest procés, s'han constituït 116 tribunals amb 580 membres, ja que cada tribunal està integrat per cinc persones (a més, s'han previst 580 persones més com a suplents). Per illes, 82 tribunals examinaran a Mallorca; 15, a Menorca, i 19, a Eivissa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.