Setmanari d'informació local - 138 anys

Memòria de Mallorca se sent «injustament representada» en la Comissió de Memòria i Reconeixement Democràtic

21977

Aquest dimecres s’ha constituït la Comissió de Memòria i Reconeixement Democràtic. En la reunió de formació de la Comissió, que ha començat a les 16:00h, l’Associació de Memòria de Mallorca ha mostrat el seu malestar per la «poca representació» que disposa. Per això, els membres de Memòria de Mallorca han decidit abandonar la reunió i deixar de formar part de la Comissió.

Composició de la Comissió

Tal i com està establert en la Llei aprovada al març, les associacions memorialistes quedaran representades a la Comissió per una persona per illa: el Fòrum per a la Recuperació de la Memòria Històrica aporta un representant d’Eivissa i un de Formentera, l’Associació de Memòria de Mallorca un més i l’illa de Menorca, actualment, cap per no tenir cap entitat memorialista. A més, la Comissió compta amb quatre membres del Govern, dos de la UIB, dos de la FELIB (Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears) i un per cada Consell insular.

Tot i això, des de Memòria de Mallorca troben convenient que a la Comissió hi hagi representació de tècnics experts com juristes o arquitectes «que ara no hi són».

Queixes de l’Associació de Memòria de Mallorca

Des d’aquesta associació memorialista consideren que «amb un sol vot per totes les associacions que hi ha a Mallorca (com la Unitat Cívica per la República, Associació de Memòria Històrica de Binissalem o l’Associació de Nins Robats pel Franquisme) és difícil fer feina». Per això, «no volem formar part d’una Comissió que vol desenvolupar una llei on no tendrem marge de decisió». Des de l’Associació expliquen, tot i que la llei recull que hi ha d’haver un representant per illa, «nosaltres ja mostràrem el nostre malestar just abans de l’aprovació de la Llei».

El director general de Memòria Democràtica del Govern de les Balears, Manel Santana, explica que la solució «s’haurà d’estudiar» encara que també hi ha l’opció de modificar la Llei. «Hi ha l’opció també que Memòria de Mallorca estudiï actuar en representació de les entitats que no existeixen a Menorca» ha afegit Santana. A més, ha explicat que des de la Conselleria han oferit a Memòria de Mallorca «dur tots els representants que vulguin».

Comissió Llei de Fosses i Memòria de Mallorca

L’Associació de Memòria de Mallorca forma part «de moment» de la Comissió de Llei de Fosses, ja que asseguren que «tenim moltes difucultats amb la maquinària administrativa i els serveis jurídics».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.