Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Institut d’Estudis Catalans obre una delegació a l’Alguer

22021

El Palau Serra de l’Alguer acull des d’aquesta setmana la delegació de l’Institut d’Estudis Catalans, que, amb aquesta nova seu, podrà impulsar la col·laboració amb les institucions alguereses que treballen per la llengua catalana i la promoció d’activitats científiques i culturals. La inauguració de la nova delegació es va celebrar el 20 de juny i en l’acte van participar Joandomènec Ros, president de l’IEC; Mario Bruno, síndic de l’Alguer; Antoni Torre, delegat del president de l’IEC a l’Alguer; Francesc Ballone, membre corresponent de la Secció Filològica de l’IEC i Norberto Piccinini, membre corresponent de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC.

Ros va recordar que «la recerca de l’Institut no es limita a Catalunya; els membres de l’IEC són de tots els territoris de llengua i cultura catalanes, i tenim delegats o delegacions a Alacant, Castelló, València, Lleida, Palma i Perpinyà, i ara també a l’Alguer». Per a Joandomènec Ros, «aquesta proximitat facilita el coneixement de la realitat social de cada territori, ens permet participar en les activitats científiques i culturals que les diferents entitats i associacions fan en cada lloc, i plantejar projectes conjunts entre els territoris».

Els membres algueresos de l’IEC ja fa temps que treballen en l’estudi i la difusió de l’alguerès.

Feia anys que l’IEC treballava per poder tenir un espai físic a l’Alguer, que ara ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de l’Alguer, que ha cedit els locals del Palau Serra perquè l’Institut hi estableixi la seu de la delegació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.