Setmanari d'informació local - 138 anys

L'ATB es reestructura per assumir el seguiment dels projectes de l'impost turístic i s'anomena Aetib

22023

El Consell de Govern ha aprovat el decret que regula la reestructuració de l'Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB) perquè assumeixi el seguiment i avaluació dels projectes finançats per l'impost turístic i passa a anomenar-se Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (Aetib).

Així ho ha anunciat la portaveu del Govern, Pilar Costa, qui ha recordat que les competències de turisme ja foren transferides als Consells Insulars i que, per tant, aquest decret s'encarrega d'adequar l'entitat a les noves funcions que assumeix.

Segons el decret, l'Aetib té dues grans àrees d'actuació: la gestió turística estratègica, per a la millora del posicionament de les Balears, i la gestió turística sostenible, per reduir els impactes de l'activitat turística i així, també, contribuir a un millor posicionament de les illes com a destinació turística.

D'una banda, pel que fa a les funcions derivades de l'estratègia de sostenibilitat, l'Aetib és l'encarregada de gestionar el Fons per afavorir el turisme sostenible i, en conseqüència, de dur a terme les tasques que la Comissió d'Impuls de Turisme Sostenible li encomani.

També en el marc d'aquesta estratègia de sostenibilitat, el decret preveu que l'agència creu el Laboratori de Turisme Sostenible, que exercirà funcions en matèria de mercats, estudis i estadística relacionats amb la sostenibilitat i el coneixement i la intel·ligència turística.

D'altra banda, estableix que l'Aetib s'encarregui de la planificació general i el foment de l'activitat econòmica que afecti el sector turístic i presti serveis de màrqueting en l'exterior per a les empreses i les institucions turístiques de les Illes.

Altres tasques seran l'anàlisi del sector turístic, de la demanda i del comportament dels mercats; la recopilació i valoració d'estadístiques; la participació en projectes europeus relacionats amb l'activitat turística; la formació en el marc de les seves finalitats, i la gestió i el foment de la qualitat turística, amb l'atorgament i la gestió dels distintius de qualitat.

L'Aetib estarà integrada per una presidència i una vicepresidència i per uns òrgans de gestió. Així mateix, han defensat que «malgrat la remodelació, la participació dels sectors públic i privat segueix sent un element clau en la nova Agència d'Estratègia Turística».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.