Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB desmunta les acusacions per part del Consell sobre el ciment de la Trapa

22033

El Grup Balear d'Ornitologia (GOB) ha acusat l'Agència de Disciplina Urbanística (ADU) de «caure baix» en difondre per xarxes socials l'obertura d'un expedient contra l'entitat ecologista per una encimentada a la finca de la Trapa. Sobre això, el GOB ha manifestat que es tracta d'unes obres d'interès públic promogudes per la Conselleria de Medi ambient i executades per una empresa pública a la pista forestal de la Trapa.

Així mateix, ha assegurat que la pista forestal de la Trapa «juga un paper important» en l'estratègia de lluita contra incendis en el Ponent de Mallorca, «i així està recollit a la planificació corresponent». Sobre aquest tema, el GOB ha detallat que és «fonamental» que en cas d'incendi els vehicles d'extinció puguin accedir i ha recordat que a la finca hi ha dos dipòsits de càrrega d'aigua per a camions i helicòpters.

Per això, han afegit, des de fa bastants d'anys la Conselleria de Medi ambient ha realitzat diverses actuacions per mantenir el camí en condicions operatives, i a les zones amb més pendent i erosió es disposaren alguns trams de placa de formigó. La darrera d'aquestes actuacions va tenir lloc el 2014, han afirmat.

«Ens han sorprès les formes indignes utilitzades per l'Agència de Disciplina Urbanística per gestionar aquest cas, que evidentment és molt particular: unes obres emparades per planificació administrativa de lluita contra incendis forestals, promogudes per la Conselleria, executades per una empresa pública i realitzades a una finca amb un ús eminentment públic i propietat d'una entitat ecologista», han sostengut.

Així mateix, el GOB ha criticat que l'ADU no ha realitzat cap comunicació ni formal ni informal a l'entitat, ni ha realitzat cap contacte per aclarir qualsevol detall de la situació «sinó que ha optat per difondre la informació a través de les xarxes socials». «No podem evitar entendre aquesta situació sense interpretar mala fe i voluntat difamatòria», han exposat.

D'altra banda, han lamentat que «a hores d'ara la Conselleria de Medi ambient giri la cara cap a un altre costat, sense donar explicacions públiques sobre la situació i descarregant així, per omissió, tota la responsabilitat sobre la nostra entitat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.